(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Tadqiqotlarga qaraganda, so‘ngi 20 yil ichida O‘zbekistonda suvga bo‘lgan talab sezilarli oshadi va mavjud suv resurslari keskin kamayishi kutilmoqda, natijada suv tanqisligini 5 barobargacha oshiradi. So‘ngra O‘zbekiston suv tanqisligi bo‘yicha qizil hududlar qatoriga kirishi kutilmoqda.