(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Internet narsalar (IoT) texnologiyasi, internetga ulangan va bir-biri bilan ma’lumot almashadigan qurilmalar tarmog’idan iborat bo’lib, zamonaviy hayotimizda keng qo’llaniladi. Ushbu texnologiya uy jihozlari, transport vositalari, sanoat uskunalari va tibbiyot qurilmalarida keng qo’llanilmoqda. IoT texnologiyasi dasturiy ta’minot rivojlanishiga yangi imkoniyatlar va muammolarni olib kelmoqda. Ushbu ilmiy tezisda IoT texnologiyasining dasturiy ta’minot rivojlanishiga ta’siri, yangi imkoniyatlar va xavflar haqida chuqur tahlil qilinadi.