(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Qurilish tarmog‘i xalq xo‘jaligining boshqa tarmoq va sohalaridan turli jihatlari bo‘yicha farq qiladi. Ushbu farqli jihatlar ularni boshqarish uchun kerakli bo‘lgan axborotlarni yig‘ish, qayd etish, guruhlash , jamlash va uzatish vositasi bo‘lgan buxgalteriya hisobiga ham o‘z ta’sirini o‘tkazishi tabiiy hol. Aynan shular qurilish tashkilotlarida buxgalteriya hisobining xususiyatlarini «Buxgalteriya hisobi» fanining tarkibida maxsus bo‘lim sifatida chuqur o‘rganishni taqozo etadi. E’tiborlaringizga havola etilayotgan ushbu nazoratishida qurilish tarmog‘iga tegishli qurilish tashkilotlarida asosiy vositalarning tasnifi, tavsifi va baholanishi, qurilish tashkilotlarida asosiy vositalar holati va harakati hisobi, ushbu xususiyatlarning buxgalteriya hisobini tashkil qilishga ta’siri ko‘rsatib berilgan.