(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotidagi nazmiy matnlar lingvopoetik tahlili bo‘yicha ilg‘or olimlarning ilmiy tadqiqotlari tahlil qilinadi. Mumtoz nazmiy matnda surat va ma’no munosabati sof lingvistik masala ekanini Hofiz Xorazmiy she’riyati misolida ochishga harakat qilinadi.