(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Raqamli inqilob hayotimizni va jamiyatimizni misli ko’rilmagan tezlik va ko’rinmas miqyosda o’zgartirib, ulkan imkoniyatlar va shu jumladan ulkan qiyinchiliklarni ham yaratmoqda. Raqamli iqtisodiyot kiberxavfsizlikka tahdidlarni, noqonuniy iqtisodiy faoliyatni osonlashtirish kabi muammolarni keltirib chiqarmoqda. Raqamli texnologiyalar tinchlikni mustahkamlash, inson huquqlarini kengaytirish va butun jamiyat manfaatlari yo‘lida barqaror rivojlanishga qanday hissa qo‘shishiga har kuni ko‘plab misollar guvohi bo‘lmoqdamiz. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish natijasida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar, shuningdek, xalqaro hamkorlikni mustahkamlash orqali noxush oqibatlarga yo‘l qo‘ymaslik uchun to‘liq ochib berilishi mumkin bo‘lgan istiqbollar muhokama qilinadi.