(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Axborot resurslarini boshqarish (ARB) zamonaviy tashkilotlar uchun muhim ahamiyatga ega. ARBning asosiy vazifasi tashkilot ichidagi va tashqarisidagi axborot oqimlarini samarali boshqarish, tashkilot faoliyatining samaradorligini oshirish va raqobatbardoshlikni ta’minlashdir. Produktsion model asosidagi algoritmik dasturiy ta’minot bu jarayonni optimallashtirish va avtomatlashtirishda muhim rol o’ynaydi.