(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola samarali adabiyotni o’qitish metodologiyasini boshqaradigan asosiy tamoyillarni o’rganadi. Unda ushbu tamoyillarning ahamiyati yoritilgan va ularni amalga oshirish bo‘yicha amaliy tushunchalar berilgan. Ushbu tamoyillarni tushunish va qo’llash orqali o’qituvchilar o’quvchilarning adabiy ko’nikmalarini, tanqidiy fikrlash qobiliyatini va adabiyotni qadrlashni rivojlantiradigan dinamik va qiziqarli o’quv muhitini yaratishi mumkin.