(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola mulk ijarasining ko’p qirrali jihatlarini o’rganib, uning ko’chmas mulk bozoridagi ahamiyatini yoritadi. U ijara narxini belgilovchi omillarni, jumladan joylashuv, mulk turi va bozor talabini o’rganadi. Bundan tashqari, u ijarani nazorat qilish siyosatining oqibatlarini va iqtisodiy tendentsiyalar va ijtimoiy o’zgarishlarga javoban ijara bozorlarining rivojlanayotgan dinamikasini o’rganadi. Xulosa, shuningdek, uy-joyning arzonligi va tegishli boshpana olish imkoniyatini shakllantirishda mulk ijarasining rolini ta’kidlab, uning shaxslar, jamoalar va kengroq iqtisodiy landshaftlarga ta’sirini ta’kidlaydi.