(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Bank omonatlari moliyaviy tizimning asosiy tarkibiy qismi bo’lib, jismoniy shaxslar va korxonalar uchun o’z mablag’larini saqlash va boshqarish uchun asosiy vosita bo’lib xizmat qiladi. Ushbu maqolada bank omonatlarini chuqur o’rganish, ularning turlari, xususiyatlari, ahamiyati va omonatchilar va moliya institutlari uchun oqibatlari o’rganiladi. Mavjud adabiyotlarni har tomonlama ko’rib chiqish va empirik ma’lumotlarni tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot bank omonatlarining dinamikasini yoritib beradi, ularning iqtisodiy faoliyat va pul-kredit siyosati qarorlarini shakllantirishdagi roli haqida tushuncha beradi