(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Kalsiy inson organizmidagi eng ko’p uchraydigan mineral.U quyidagilar uchun muhim: —suyak salomatligini qo’llab-quvvatlash; —tomirlar qisqarishi va kengayishi; —nerv impulsi uzatilish; —gormonlar sekretsiyasi.