(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Talabalarning fazoviy tushunchalarini takomillashtirishda to‘g‘ri chiziq izlari va ikki to‘g‘ri chiziqning interpozitsiya chizmalarining ahamiyati chizma geometriya fanining asosiy mavzusidir. Bu mavzu matematika, muhandislik va kundalik hayotning turli sohalarida hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lgan fazoviy munosabatlarni talabada tushunish va intuitivligini rivojlantirishga yordam beruvchi fundamental mavzusi hisoblanadi.