(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Fan va texnika rivojlanayotgan bir davrda insonlarning o`zga mamlakatlar tarixi, madaniyati, urf-odatini o`rganishga bo`lgan ishtiyoq va havas tobora ortmoqda. Bugungi kunda nutqimizda juda ko`plab turistik leksemalar va frazalar lug`atshunoslikda yangi o`zgarishlarga sabab bo`lmoqda hamda leksikografiyaning rivojlanishiga turtki bermoqda. Mamlakatlararo mustahkamlanayotgan turli ko`rinishdagi aloqalar, diplomatik munosabatlar, turli tadbirlarning keng miqyosda nishonlanishi turizm leksikologiyasining yanada rivojlanishiga zamin yaratmoqda.Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida biznes va turizm terminlarini ishlatish metodikasi haqida ma’lumot berilgan.