(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada shoira Zulfiyaning poetik timsol yaratish mahorati she’rlari tahlili orqali oydinlashtiriladi. Zulfiya she’rlarining tahlili shuni ko’rsatadiki, she’rlarining ruhi va ohangini, mazmuni va yo’nalishini, avj pardasini, maqsad, g’oya va ideallarini umuminsoniy fikr va tuyg’ular belgilaydi.