(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Muhammad Shayboniyxon Marvda vafot etganidan so’ng,uning vorislari hayoti va siyosiy faoliyatida tub burilish sodir bo’ldi.Taxt vorisi hisoblanga uning vorisi Temur Sulton taxtdan qo’lga an’anasiga ko’ra chetlatildi.Qolgan zurryotlar Muhammadyor Sultondan tashqari xonlik taxtga o’tirishmadi.Ushbu maqola shu haqida ma’lumot beradi.