Ona naqadar buyuk zod - Matyakubova Gulixon Rashid qizi (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ona eng yoqimli soʼz. Allohning bergan buyuk ne'mati. Bu insonga qancha tarif bersak shuncha kam. Har bir oilaning tinch-totuv barqaror xotirjam boʼlishi farzandlarining sogʻlom va barkamol boʻlishi oilada sogʻlom turmush tarzining mavjudligi har jihatdan bu inson zimmasiga tushadi.Shunday masuliyatli chin dildan hech nolimay boshini magʻrur koʼtarib hayot qiyinchiliklarida oʼzida kuch topib atrofdagilarga madadkor bu bizningjannat yuzli onamiz.Ona bu farzandi uchun yelib yugurivchi zod