BACHADON MIOMASI KASALIGINING KLINIKASI SABABLARI VA TASHXISLASH - Salibayeva Nozima Yakubjon qizi (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Hozirgi kunda ayollarda eng ko’p uchrovchi jinsiy a’zolar kasalliklaridan biri bu bachadon miomasidir. Biz tadqiqotlarimizda ushbu kasallikni davaloshda samarali usullardan biri bo’lgan bachadon arteriyasi embolizatsiyasi haqida kerakli ma’lumotlarni keltirib o’tamiz.Bachadon miomasi deb, mushak to'qimasidan, fibromioma — biriktiruvchi to'qimalardan tashkil topgan, gormonlarga moyil bo'lgan xavfsiz o'smaga aytiladi. Alomatlar bor bemorlarni davolash bemorning homilador bo’lish imkoniyatini va bachadonni saqlab qolish istagiga bog’liq. Biz tadqiqotlarimizda ushbu kasallikni davaloshda samarali usullardan biri bo’lgan bachadon arteriyasi embolizatsiyasi haqida kerakli ma’lumotlarni keltirib o’tamiz.