INSON KАPITАLI RIVOJLANTIRISH - TAʼLIM JARAYONINING MUHIM OMILI SIFATIDA - Ixtiyarov Farxod Аkmalovich, (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Inson kapitalini rivojlantirish aholining turmush sharoitini yaxshilash, hayot sifati darajasini yuksaltirish bilan birgalikda yurtimizda ijtimoiy kapitalning rivojlanib borishida zamin bo‘ladi. Ijtimoiy kapital davlatning ijtimoiy pivojlanishida muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, ijtimoiy kapital – insonlarning o‘zaro ijtimoiylashuvi natijasidir. Kishilar o‘rtasidagi hatti-harakatlar normalari va o‘zaro ijtimoiy taʼsir mexanizmlarini yaratadi