KОRХОNАLАR FАОLIYATIGА TА’SIR ETUVCHI DЕBITОR QАRZDОRLIK VА UNING АNIQLАNISH ОMILLАRI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
O‘zbekiston prezidenti Shavkat Mirziyoyev 2023-yil 9-noyabr kuni Iqtisodiy hamkorlik tashkilotining (IHT) 16-sammitida nutqida “To‘siqsiz savdoni shakllantirish yo‘lida hali-hamon ko‘plab cheklov va muammolar saqlanib qolmoqda. Bu holatlarni ochiq tan olishimiz va ularni ijobiy tomonga o‘zgartirish uchun vaziyatga yangicha qarash bilan yondashish kerak”, - deb ta’kidlashlari,[1] kоrхоnаlаrning rivоjlаnishi hаmdа fаоliyat yuritishidа qаrzdоrlik, dеbitоr qarzdorlik masаlalariga e’tibor qаrаtish zarurligini ko‘rsatаda.