ҚУРИЛИШ МАТЕРИАЛЛАРИНИ ИШЛАБ ЧИҚАРИШ СОҲАСИДА ИННОВАЦИОН МАРКЕТИНГНИ ҚЎЛЛАШ УСУЛЛАРИ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Иқтисодиётнинг ҳар бир тармоғи ўзига хос бошқарув тузилмасига эга бўлган мураккаб ижтимоий-иқтисодий тизимни ифодалайди. Барча тармоқларнинг, жумладан, инновацияларнинг ривожланиши қурилиш саноатининг инновацион ривожланиши билан узвий боғлиқдир. Қурилиш саноатини инновацион ривожлантириш қурилиш маҳсулотларини яратишнинг асосий техник-иқтисодий кўрсаткичларини яхшилашга қаратилган бўлиб, улар объектларнинг таннархини пасайтириш, қурилишнинг меъёрий вақтларини қисқартириш ва объектлар сифатини оширишни ўз ичига олади. Бунинг натижасида иқтисодиётнинг бошқа тармоқлари инвестицияларидан уларни яхлит, шу жумладан инновацияларни ривожлантиришда янада самарали фойдаланиш имконияти яратилмоқда.