O'ZBEKISTON TARIXINI O'RGANISHDA ARXEOLOGIYA VA ETNOLOGIYA – ETNOGRAFIYANING AHAMIYATI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Kishilik  jamiyatining  vujudga  kelish  jarayoni  uzoq  o‘tmishga  borib  taqaladi. O‘z  navbatida  o‘tmishni  o‘rganish  har  bir  davrning  dolzarb masalalaridan  biri  bo‘lib  kelgan. Arxeologiya  fani  ham  tarixning  tarkibiy  qismi  bo‘lib,  ijtimoiy  fanlar  orasida  alohida  o‘rin  tutadi.Ushbu maqolada o'zbekiston tarixini o'rganishda arxeologiya va etnologiya – etnografiyaning ahamiyati haqida ma’lumot berilgan.