ЖАҲОНДА ЗАМОНАВИЙ ОЛИЙ ЎҚУВ ЮРТЛАРИ МОДЕЛЛАРИ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Замонавий университет  модели ва у орқали бренд капиталини яратиш бу хар битта ОТМ раҳбарининг биринчи аниқлаб олиши керак бўлган вазифасига айланади. Бу албатта рақобат бозорида таълим тизимининг янги жабҳаларини кириб боришда ва таълим бозорида ўз ўрнини эгаллашда ёрдамчи восита ҳисобланади.  Ҳозирги вақтда ўзгарган ижтимоий-иқтисодий шароитда университетларнинг янги мавқени излаш жараёнида турли хил университетларнинг янги турлари шаклланмоқда.