O’RTA OSIYO YEVROPA TADQIQOTCHILARI NIGOHIDA (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada xonliklar davrida yurtimiz hayotini o’rganish uchun qilingan tadqiqotlar va ilmiy izlanishlari haqida ma’lumotlarga ega bo’lasiz. O’rta Osiyo yirik materikning qoq o’rtasida joylashgani tufayli hamda dengiz va okeanlardan uzoqda joylashgani sababli juda qurg’oqchil o’lka hisoblanadi. Lekin shunga qaramasdan tabiiy boyliklari ko’p, bu esa Yevropaning ham bu hududlarga qiqishini ortirib bordi.