Do’stlik muqaddas tuyg’u (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Do’stlik bu- so’nmas bebaho olov . Bu rishtani inson axloqining bebaho go’zalligiijobiy fazilatlar gavhari.Insondagi barcha go’zal fazilatlar bir marvarid shodasi bo’lsa ,uning dur-gavhari chin insoniy muhabbatga asoslanagan do’stlik tufayli  xonadonimiz obod , dunyoda tinchlik va  dasturxonimizda to’kinlik hukumron. Shuning uchun ham dono kishilar hamma jamiyatda hamdo’stlikni ulug’lab, qadirlab kelganlar va odamlarni do’st bo’lib yashashga ko’proq shu rishtani ortirishga undaydilar.Bugungi kunga kelib chin do’stni toppish juda qiyin . og’ir kuningda ham yaxshi kunungda ham yonida turushlik aytiladi. Bugungi kundagi chin do’stim bu mening onam