Do’stlikning hayotimizdagi o’rni (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Do’stlik –ijtimoiy –axloqiy va psixologik tushuncha.O’zaro hurmat,  yoqtirish,manfaatlarning umumiyligi ,yaqinlik,bir-birini tushunishga asoslangan kishilar o’rtasidagi munosabat shaklini ifodalaydi.Kishilarning muloqot shakli sifatidagi do’stlik,o’rtoqlik,qonqardoshlik,birodarlik tushunchalariga yaqin ,lekin  psixologik nuqtai nazardan esa ulardan o’zining alohidaligi tanlash xususiyati ,his –tuyg’u bilan farq qiladi.Axloqiy  psixologik hodisa va shaxsiy xislat sifatida  do’stlik odamning  yoshi (bolalik,o’smirlikdagi do’stlik),shaxsning shakllanishi bilan (maktabdagi  ,talabalik yillaridagi armiyadagi do’stlik )o’zgarib boradi