QIZ BOLA – OILA VA YURT SHA’NI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Bu foniy dunyoda eng muqaddas inson bu ota –ona.Ota-ona farzandlari uchun hamma narsaga tayyor bo’lishadi .Farzandlariga yaxshi  ta’lim tarbiya berishadi.Kelajakda farzandlar el-yurt uchun yaxshi inson bo’lsa,bu ularning baxti.Ayniqsa, oilada qiz bola ajralib turadi.Qiz bola o’zining odobi, yurish-turishi,munosabati bilan oilaning bir ko’rki hisoblanadi.