JADID BOBOLAR – MILLAT KO‘ZGUSI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Turkistonda yuzaga kelgan mustamlakachilik siyosati asosida tashkil topgan jadidchilik, yurt ma’rifati va rivoji uchun tinim bilmay harakat qilgan, millat ravnaqi uchun jonini berishga ham rozi bo‘lgan jadid allomalarimiz siymosi va ular qoldirgan buyuk merosi haqida, shuningdek, hozirgi kunda ma’rifatparvar ota bobolarimizning nomlariga bo‘lgan hurmat va e’tibor va keyingi avlodlarga yetkazish uchun qilinayotgan chora tadbirlar hamda bugungi kunda yoshlarni jadidlarga bo‘lgan munosabati haqida so’z boradi.