Романдағы басқа образлардын жасалыўы (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
«Ағабий» романы-дилогиясы көп бағдарлы сюжетке ийе. Жазыўшы тийкарғы кахарманлардын ҳәм персонажлардын портретлерин жасаған. Бул образлар романның көркем шығарма сыпатында пүтинлигин, дәўир колоритин бериўге хызмет етеди.