Qizlar, autizm identifikatorlari va ta'lim (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu bobda qizlar, autizm identifikatorlari va ta'lim haqidagi hamkorlikdagi avtoetnografiya haqida xabar beriladi. Otistik bo'lmagan uchta tadqiqotchi va autizmli deb aniqlagan to'rt tadqiqotchi maktab yillari davomida autistik o'ziga xoslikning rivojlanishiga turli xil ijtimoiy-madaniy omillar qanday ta'sir qilganini o'rganishdi. To'rtta autizmli ayol o'zlarining maktab tajribalari va bu tajribalar ularning rivojlanayotgan shaxsiyatiga qanday ta'sir qilgani haqidagi aks ettirilgan avtobiografik ma'lumotlarni hujjatlashtirdi va jamoa bilan o'rtoqlashdi. Autistik qizlar uchun maktablarda inklyuziv amaliyotni qo'llab-quvvatlash va ularning rivojlanayotgan shaxsiyatini tarbiyalash bo'yicha bir qator takliflarni ishlab chiqishda foydalanilgan ma'lumotlardan bir qator mavzular paydo bo'ldi.