KITOB – INSON FITRATI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada buyuk sharq allomalarining fikrlari, qarashlari, shuningdek ular qoldirgan buyuk ma’naviy merosning qadr-qimmati va bugungi hayotimizdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga kitoblarning bizning hayotimizdagi o‘rni, uning jamiyatga ta’siri, yoshlarni ma’nan yetuk va barkamol, yuqori tafakkurga ega qilib tarbiylashdagi o‘rni, inson onggiga bo‘lgan psixologik va tibbiy foydalari muhokama qilinadi.