KITOB MA’RIFAT CHIROG’I (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Kitob insoning eng yaqin do’sti va maslahatchisi,aql qayrog’i  va bilim manbai, fikrlar quroli, xazinalar kaliti, tafakkur manbai hisoblanadi. Kitob moziy darakchisi bugunning tarbiyachisi va muallimi, kelajakning yo’lboshchisi. U ma’naviy xazina, haqiqiy boylik. Dono xalqimiz kitobni shunday deydi: “Kitob ko’rmagan kalla-giyoh  unmagan dala”. Bu hikmatli so’zda shunday ma’no borki, giyoh o’smagan dalani hech kimga foydasi yo’q, unda hech kim manfaat topmagani kabi kitob ko’rmagan kalla ham shu kabi hech kimga foydasi tegmaydi, o’z fikrini namoyon qila olmaydi. Shuning uchun ko’p kitob mutolaa qilib tafakkurimizni o’stirishimiz zarur.