Xorazm Xalq Respublikasi Ichki Ishlar Xalq nozirligi tarkibida, Pochta va telegraf bo‘limining faoliyati (1920-1924) yillar. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Xiva xonligi ag’darilgandan so’ng Xorazm Xalq Respublikasi tashkil etilib bu yerda nazorat organlari tashkil etildi. Jamoat xavfsizligini taminlash maqsadida Ichki Ishlar nozirligi va uning tarkibida pochta-telegraf bo’limi tashkil topib o’z faoliyatini olib brogan.