O'RTA OSIYONING CHOR ROSSIYA TOMONIDAN EGALLANISHI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu tezisda O`rta osiyo xonliklariga  Rossiyaning daxshatli bosqini, olib borilgan bosqinchilik siyosatidagi qirg`inlar, shartnomalar, qo`shin malumotlari to`g`risida malumot olamiz.