Azotli o’g’itlar shakllarining gidroponika usulida o’stirilgan pomidorning o’sish va rivojlanishiga ta’siri (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Мақолада иссиқхона шароитида кокос қипиғи асосида гидропоника усулида ўстирилган помидор биометрик кўрсаткичларига азотли ўғит шаклларини таъсири бўйича олинган маълумотлар келтирилган. Азотли ўғит шаклларидан калий нитрат, аммоний сульфат ва карбимиднинг помидор ўсимлиги бўйи, барг сони, барг юзаси ва бўғим оралиғи узунлиги каби биометрик кўрсаткичларга таъсири таҳлил қилинган. Ушбу кўрсаткичларга таъсири бўйича энг яхши азотли ўғит шакли калий нитрат, энг кучсизи аммоний сульфат эканлиги исботлаанди. Карбамид бу борада оралиқ ўринни эгаллади.