O`QUVCHILAR IJODIY TAFAKKURNING RIVOJLANISHI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
O`quvchilarning  o`quv jarayoniga nisbatan qiziqishlarini  orttirish, ularning mustaqilligi va faolligini ta’minlash,  erkin tafakkurini shakllantirishga qaratilgan o`quv-biluv jarayonini tarkib toptirish muhim ahamiyatga ega.Maqolada shu to`grisida fikr yuritiladi.