TOSHKENDAGI MADRASA VA JADID MAKTABLAR FAOLIYATI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Toshkent shahrining tadqiq etilayotgan davrdagi xalq ohvoli sifatidagi statistik ma`lumotlar muhimdir. 1886 yilgi ma`lumotga ko`ra,  shaharda xalq ta`limining yo`lga qo`yilishi va rivojlanishiga  Duma o`z xissasini qo`shib kelgan.Duma uning faoliyatini nazorat qilish bilan birga maorif xarajatlariga  mablag` ham ajratgan. 1886 yili Duma o`z budjetidan xalq ta`limiga 10410 rubl sarflagan[1]. [1]