O’QUVCHI SAVODXONLIGINI OSHIRISHDA O’QTUVCHI VA OTA-ONA HAMKORLIGI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada o’quchilarning har tomonlama rivojlanishida ota-ona  va o’qtuvchining hamkorlikda ish olib borishlari bayon qilingan bo’lib, hozirgi kunda bolalar savodxonligini oshirish   juda muhim jarayondir. Bu jarayonning dolzarbligi ota-onaning farzandiga vaqti bolmasligi, hozirgi o’quv programmalariga  tushunmasligi va farzandiga tushuntirib berolmasligi kabi muammolar yoritib berilgan. O’quvchining to'g'ri so’zlash qobiliyati uning nafaqat o'qishda, balki hayotda ham muvaffaqiyatga erishishishining kalitidir. Bunig uchun eng avvalo ota-ona bilan o’qtuvchi hamkorlikda ishlashlari zarurdir. Bu jarayonni amalga oshirishda ota-ona o’tilgan mavzuni hayotga tadbiq qilib hadis, maqollar, ibratli hikoya, ertaklar bilan oz farzandiga tushuntirib bera olishi uchun eng avvalo ozlari  ustida ishlashlari zarurligi buni amalga oshirishda o’qtuvchining ko’mak berishi lozimligi,  muammolarni hal qilishda yordam beradigan jarayonlar va uni olib borishdagi ma’suliyatli yo’ndashuvlar bir qancha metodikalar orqali ko’rsatib o’tilgan. O’quvchilarni to'liq, savodli nutqqa ega bo'lishi uchun nima qilish kerak va nima qilmaslik kerak? Ota-ona oz farzandi uchun qanday o’rnak bolishi kerak? Savodga o’rgatish jarayonida o’yinlar nechog’li muhim? Bu va boshqa savollarga javoblar ushbu maqolada keltirilgan. O'qing, mashq qiling va o'zingiz o'rganing.