O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNI TANQIDIY FIKRLASHGA O’RGATISH. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Mamlakatimizda ta’lim tizimini, xususan, umumiy o‘rta ta’limni rivjlantirishga katta e’tibor qaratilayotganligi barchamizga ayon. Chunki davlatning kelajagi, ertangi taraqqiyoti bugun umumiy o‘rta ta’lim maktablarida tahsil olayotgan yoshlar qo‘lida. O‘quvchi yoshlarni mustaqil va tanqidiy fikrlaydigan, jamiyatda sodir bo‘layotgan vaziyatlarga o‘z munosabatini bildira oladigan, olgan nazariy bilimlarini amaliy faoliyatda qo‘llay oladigan shaxs qilib tarbiyalash barchamizning oldimizda turgan muhim vazifalardan biridir. Ushbu maqolada kichik yoshdagi o‘quvchilarni tanqidiy fikrlashga o‘rgatib borish bugungi jamiyatning ta’lim tizimiga bo‘lgan ustuvor va zaruriy talablaridan biri ekani ko‘rsatilib, ularni boshlangich sinflarda amalga oshirishni ahamiyati va usullari ko‘p yillik tajribalar asosida ko‘rsatib berilgan.