BOSHLANG’ICH TA’LIMDA O’QUVCHILAR UCHUN MOTIVATSIYANI OSHIRISH USULLARI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Bu maqola boshlang’ich ta'lim davrida o'quvchilarni ilhomlantirish va ularga qiziqtirish uchun samarali usullarni ta'kidlaydi. Maqolada, o'quvchilarni o'rganishda motivatsiyani oshirishga yo'l qo'yish uchun bir qator muhim usullar ko'rsatilgan. Maqsadlarni aniqlash, yaratuvchi muhit tuzish, real hayotga taalluqli darslar, muvofiqlik va muvofaqqiyatni ta'kidlash, qiziqarli vositalardan foydalanish, shaxsiy qobiliyatlariga e'tibor bermoq, va yaxshi namoyish berish kabi amaliy usullar o'quvchilarni o'rganish yo'liga ko'maklashuv beradi. Bu usullar, o'quvchilarni ilhomlantirib, o'rganishda qiziqtirish va ularga o'zlarini rivojlantirishga ma'naviy o'zaro intilish yaratishda muhim rol o'ynaydi.