INSON MUSHAK TIZIMASI VARIANT ANATOMIYASINI BA'ZI UMUMIY VA XUSUSIY MASALALARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada inson anatomiyasi variantining umumiy masalalari, shu jumladan variant miologiyasi muhokama qilinadi va mushak tizimining normal variantlari va anormalliklarining mualliflar tomonidan o'zgartirilgan tasnifi keltirilgan. Tasniflashning ba'zi qoidalari adabiyot ma'lumotlari va ko'krak qafasining asosiy mushaklari, sublingual mintaqa mushaklari va pastki oyoqning ba'zi mushaklarining variant anatomiyasi bo'yicha o'z kuzatishlarimiz natijalari bilan tasvirlangan.