YANGILANGAN KONSTITUTSIYADAGI ASOSIY O'ZGARISHLAR VA QO'SHIMCHALAR (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Konstitutsiyamizda fuqarolarimizni nafaqat O‘zbekiston hududida, balki  uning chegaralaridan tashqarida ham huquqiy himoya qilish va homiylik qilish, ularning  yashash huquqi har bir insonning asosiy huquqi ekanligi, hech kimsiz bo‘lolmasligi  mustahkamlab qo‘yilgan. Ularga qonun, jamiyat va davlat asosida bevosita vakillari  orqali o‘z ishlarini boshqarishda ishtirok etish, mulkdor bo‘lish, mehnat qilish, dam  olish, o‘qish huquqlari kafolatlanadi. Ushbu maqolada yangi Konstitutsiyaga kiritilgan asosiy o‘zgartirish va qo‘shimchalar yoritilgan