O‘zbek latifalarini ingliz tiliga tarjimalari va tadqiqi (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Birgina buyuk olim Mahmud Qoshg‘ariy qoldirgan meros, “Devonu lug‘atit turk”  qadimdan folklor asarlarning o‘rganish, yig‘ish va tarjima qilish qanchalik ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatsa, hozirgi zamonaviy dunhoda ham folklor asarlarni bitta tildan boshqa tilga tarjima qilish shunchalik muhimligini bildiradi. Folklorning kulgili janrlaridan biri bo‘lgan shulardan biri.