Alkogoldan zaharlanishdan kelib chiqadigan oqibatlar va tekshrish usullari (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Spirtli ichimliklar bilan zaharlanishni aniqlash sohasi 100 yildan ortiq bo'lib, tibbiyot, kimyo va informatika sohalarini qamrab olgan bo'lib, intoksikatsiya darajasini aniqlashning eng samarali va aniq usullarini ishlab chiqarishga qaratilgan. Ushbu sharh oltita asosiy toifaga bo'lingan alkogol bilan zaharlanish miqdorini aniqlash asboblari va usullarining rivojlanishi va hozirgi holatini taqdim etadi: taxminlar, nafas olish uchun alkogol asboblari, tana suyuqliklarini tekshirish, transdermal sensorlar, matematik algoritmlar va optik usullar