“ДЕВОНУ ЛУҒАТИ-Т-ТУРК” АСАРИНИНГ ЎЗБЕК ТИЛИДАГИ НАШРЛАРИДА ТУРКИЙ МАТНЛАР СТАТИСТИК ТАҲЛИЛИ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Jahon turkologiyasida muhtasham ilmiy, adabiy obida Mahmud Koshgʻariyning “Devonu lugʻati-t-turk asari butun islom olamiga turkiy tillar, turkiy xalqlarning madaniyati, urf odati, turmush tarzi, xalq ogʻzaki ijodi haqida maʼlumot berishni koʻzlab yozilgani uchun umumturkiy xalqlarning mushtarak badiiy merosi sifatida eʼtirof etiladi. Mazkur maqolada ushbu noyob asarning oʻzbek tilida tayyorlangan nashrlaridagi turkiy matnlarning statistik tahlili amalga oshirilgan.