O’ZBEK TILINING MAVJUD SINXRONIK KORPUSLARI VA DIAXRONIK KORPUS YARATISH EHTIYOJI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada korpus lingvistikasi sohasida tillarning tadrijiy rivojini qayd etish borasida yaratilgan o’zbek tilining zamonaviy sinxronik korpuslari hamda diaxronik korpuslarining yaratilishiga oid nazariy farazlar to’grisida ma’lumotlar va beriladi.