TEXNOLOGIK TA'LIM DARSLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR AHAMIYATI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Raqamli texnologiyalar bugungi kunda har bir sohaga kirib bormoqda. Jumladan, ta’lim bilan integratsiyallashuvi dars sifatini oshishiga hamda internet tarmog’i orqali eng yangi ma’lumotlarni topishga zamin yaratmoqda. Ayniqsa, dars jaryonlarida kompyuter texnologiyasidan foydalanish, sifatli va qiziqarli dars mashg’ulotlarini tashkil etish uchun imkoniyatlar yaratib beradi. Maqolada texnologik ta’lim yo’nalishida o’quv jarayonlarini tashkil etishdagi raqamli texnologiyalarning imkoniyatlari va ahamiyati xususida fikrmulohazalar bayon etiladi.