G‘O‘ZANING GULLASH, KO‘SAKLARNING OCHILISH DAVRIGA KIRISHIGA HAMDA HOSILDORLIKKA TOMCHILATIB SUG‘ORISHNING TA’SIRI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
o‘zimizda va xorijda laboratoriya, dala sharoitida o‘tkazilgan tajriba yakunlariga ko‘ra shu narsa ma’lumki, qishloq xo‘jalik ekinlarini yuzadan va yomg‘irlatib sug‘orish texnalogiyasida suvni o‘simlikka tomchilatib berilganda yuqori samara berishi aniqlangan.Tomchilatib sug‘orilgan variantlarda, g‘o‘zaning gullashi va ko‘saklarning ochilishi ishlab chiqarishda qabul qilingan egatlab sug‘orish usuliga nisbatan ertaroq boshlandi.