TURONDA XI – XIII ASRLARDA YURITILGAN TIL SIYOSATI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Mazkur maqolada Turonda turkiy Qoraxoniylar sulolasi hukmronligi o‘rnatilgach yuzaga kelgan ijtimoiy-siyosiy o‘zgarishlar natijasida turkiy tilning umumelat tili sifatida qaror topishi masalasi tahlil qilingan. XI – XIII asrlar Turon hujjatshunoslik an’analarida forsiy va turkiy tillar mavqeyi masalasi yoritilgan. Mo‘g‘ullar istilosidan so‘ng Turonda olib borilgan til siyosati, davlat tilida ish yuritish masalasi haqida ma’lumot berilgan.