Yevroosiyo mintaqasida XIV asr Turon davlatining tashqi siyosiy strategik ahamiyati (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Yevroosiyo mintaqasidagi tashqi–siyosiy aloqalar va hamkorlik munosabatlarihududida hukumronlik qilgan siyosiy boshqaruv kuchiga ega bo‘lgan Oltin O‘rda, Usmonli turk, Turon davlatlarining siyosiy kuchga ega bo‘lgan qudratli davlatlar o‘rtasida yuzaga keladigan geosiyosiy munosabatlarning Yevroosiyo mintaqasiga siyosiy, tarixiy, ijtimoiy ta’siri va hukumronlik qilish uchun qilingan say–harakatlarning davriy bosqichi va uning mazmun–mohiyatini yoritishdir.