Amir Temurning Hindistonni zabt etish tarixi. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada Amir Temurning hayoti, uning o`z davriga mos bo`lgan bilimlarni egallash jarayoni, shu bilan birga dunyoni zabt etishga qaratilgan harbiy yurishlari, ayniqsa, Hindistonni bosib olish davrlari haqida batafsil ma`lumot beriladi. Hindiston zabt etilganidan so`ng bu hududda amalga oshirilgan ishlar va hindistonlik mohir ustalarning Vatanimiz hududiga olib keltirilishi hamda mashhur bunyodkorlik ishlarini qilish tartiblari keltirib o`tildi.