"RAQAMLI JAMIYATDA ERKINLIK VA NAZORAT: BIO-HOKIMIYATNING YANGI SHAKLLARI". (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqola zamonaviy raqamli jamiyatda shaxsiy erkinlik va kuzatuv o`rtasidagi murakkab munosabatlarni tanqidiy tahlil qiladi. Maqolada raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi bilan kuchayib borayotgan kuzatuv mexanizmlari va ularning inson huquqlari, demokratik jarayonlar va shaxsiy avtonomiyaqa ta`siri o`rganilgan. Tadqiqotda davlatlar va korporatsiyalar tomonidan amalga oshiriladigan ma`lumotlar to`plash va tahlil qilish jarayonlari, shuningdek, fuqarolarning raqamli huquqlari himoyasi masalalari yoritilgan. Maqola zamonaviy kuzatuv tizimlarining ijtimoiy, siyosiy va huquqiy oqibatlarini falsafiy va amaliy nuqtai nazardan tahlil qilishga qaratilgan.